Introductie activiteiten

Introductie activiteiten

Om alvast eens kennis te maken hoe een school voor voortgezet onderwijs eruit ziet, organiseren we introductie activiteiten . Zo heb je de kans om alvast een kijkje te nemen in de wereld die na de grote vakantie voor jou gaat beginnen. 

Hoe ziet een school van voortgezet onderwijs eruit? Wat doe je daar allemaal? Wat zijn de verschillen met je basisschool? Hoe werkt een lesrooster? Hoe weet je waar je naartoe moet gaan?

Kennismakingsdag juli

Je basisschooltijd is voorbij, nu op naar het voortgezet onderwijs! Eindelijk, leuk, je hebt er vast zin in, maar… toch ook wel een beetje spannend! Bij wie kom je in de klas? Wie wordt je coach? Met wie ga je straks naar school fietsen?

Gelukkig is het niet nodig om te wachten tot na de zomervakantie, want voor de zomervakantie kom je al op de Woldborg voor een kennismakingsmiddag. Je ziet dan wie je coach is en wie er bij jou in de klas zitten. We hebben een paar leuke kennismakingsopdrachten bedacht en wie weet kun je al e-mailadressen uitwisselen, zodat je in de vakantie al met elkaar kunt mailen.


Kennismaking begin van het schooljaar

En dan is het zover, het schooljaar gaat nu echt beginnen! Je krijgt je lesrooster en je boeken, dus je kunt thuis aan de slag met kaften. Niet thuis alles door je vader of moeder of broer of zus laten doen hoor, wij leren je deze eerste dag onder andere hoe je je boeken moet kaften. Deze eerste dag heb je nog niet echt les. We proberen je zo goed op weg te helpen in de wereld van het voortgezet onderwijs. Daarna hebben we een aantal echte lesdagen: dus wiskunde, Engels, verzorging, muziek…en nog veel meer vakken. En elk uur een andere docent! Even wennen, maar je zult merken het went allemaal heel snel. We sluiten de eerste week af met een buitenactiviteit, dan leer je je coach en je klasgenoten even op een hele andere manier kennen.